середа, 26 квітня 2023 р.

Підсумки обласного семінару-практикуму з національно-патріотичного виховання для відповідальних за проведення етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

25 квітня 2023 року у форматі онлайн відбувся обласний семінар-практикум з національно-патріотичного виховання для відповідальних за проведення етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») (керівники навчання – Юлія Федорова та Сергій Пляка), у якому взяли участь понад шістдесят педагогів області.

Організаторами заходу були комунальний заклад «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» та комунальний заклад «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді».

четвер, 20 квітня 2023 р.

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»): основні аспекти її організації та проведення

До уваги відповідальних за проведення районних (міських, ТГ) етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)! 

Нагадуємо, що 25 квітня 2023 року відбудеться семінар-практикум «Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» (Джура): основні аспекти її організації та проведення». Запрошуємо долучитися до участі у методичному заході - навчання відкрите для всіх охочих!

Звертаємо увагу, що свідоцтва про підвищення кваліфікації мають змогу отримати педагоги, які були зареєстровані попередньо у грудні 2022 року. 

Майстер-клас проходитиме у форматі онлайн із використанням сервісу для відеоконференцій Zoom. Покликання на тематичний інтернет-ресурс з навчальними матеріалами семінару-практикуму буде розміщено у день його проведення на платформі для проведення методичних заходів https://sites.google.com/koippo.in.ua/2023/квітень?authuser=0

Підтвердження участі у семінарі – 9:05-10:00; початок роботи о 10:00.

ВАЖЛИВО! У випадку якщо до початку навчальних занять або під час їх проведення лунатиме сигнал «Повітряна тривога», учасники освітнього процесу мають перервати навчання та перейти у найближчі укриття для захисту життя та здоров’я. Після оголошення відбою повітряної тривоги здобувачі освіти повертаються до навчання згідно розкладу занять.

середа, 19 квітня 2023 р.

Навчання керівників гуртків соціально-реабілітаційного та гуманітарного напрямів закладів освіти

У період з 24 квітня по 5 травня 2023 року відбудеться навчання за програмою підвищення кваліфікації «Розвиток професійних компетентностей керівників гуртків соціально-реабілітаційного та гуманітарного напрямів закладів освіти» (керівник навчання за програмою підвищення кваліфікації – Вікторія Павлюх, керівник групи – Сергій Пляка).


Навчання буде здійснюватися у форматі онлайн. 

Початок занять щодня о 8:30 на платформі для проведення відеоконференцій Google Meet https://meet.google.com/ket-ydyi-jto.

Окрім лекційно-практичних занять, наприкінці навчання 04.05 відбудеться конференція з обміну досвідом і захист випускних робіт (індивідуальних чи колективних проєктів), а 05.05залік.

З метою інформаційної підтримки освітнього процесу створено спеціальний Інтернет-ресурс https://sites.google.com/koippo.in.ua/kergur24042023/, де будуть розміщуватися навчально-методичні матеріали для здобувачів освіти, розклад занять, орієнтовну тематику випускних робіт та відповідні анкети-опитувальники.

Увага! Для ефективної роботи здобувачам освіти, які навчаються за програмою підвищення кваліфікації, необхідно обов’язково мати власний обліковий запис Google та приєднатися до віртуального класу https://classroom.google.com/c/NjA0Nzc0NjgyOTM4?cjc=mcyckyh.

ВАЖЛИВО!

У випадку якщо до початку навчальних занять або під час їх проведення лунатиме сигнал «Повітряна тривога», учасники освітнього процесу мають перервати навчання та перейти у найближчі укриття для захисту життя та здоров’я. Після оголошення відбою повітряної тривоги здобувачі освіти повертаються до навчання згідно розкладу занять.

середа, 12 квітня 2023 р.

Дистанційний тренінг для бібліотекарів

 До уваги бібліотечних працівників!

Дистанційний тренінг для бібліотечних працівників закладів освіти з проблеми "Цифрові інструменти оновлення бібліотечного процесу" розпочнеться  17 квітня 2023 року.

Термін навчання:  17.04-28.04. 2023 року.

Усі, хто попередньо зареєструвався, отримають на електронну адресу, вказану при реєстрації, листа з повідомлення коду для входу на відповідну платформу.

Слідкуйте за повідомленнями на Вашу електронну адресу.

неділя, 9 квітня 2023 р.

Методичний серфінг для бібліотекарів

 До уваги бібліотекарів!

У рамках методичного серфінгу 12 квітня 2023 року відбудеться вебінар-4 для бібліотечних працівників закладів освіти  з проблеми «Вебліографічні посібники: інструменти створення та використання» .
Час заняття : 15.00-16.20.
Чекаємо всіх бажаючих!
Платформа для проведення вебінарів за покликанням:

пʼятниця, 7 квітня 2023 р.

Відбувся майстер-клас «Компетентнісний та діяльнісний підходи у гуртковій роботі»

4 квітня 2023 року відбувся майстер-клас «Компетентнісний та діяльнісний підходи у гуртковій роботі» (керівники: Юлія Федорова та Сергій Пляка). У ході заходу керівники гуртків поглибили свої знання щодо компетентнісного та діяльнісного підходів в освітньому процесі; ознайомилися з особливостями оновлення програмного забезпечення діяльності гуртка на основі компетентнісного підходу; виробили навички створення вправ для розвитку критичного мислення та творчості.

Педагоги взяли участь у майстер-класі з об’ємного друку із використанням 3D-принтера (Віталій Циртій,  Добровеличківський ліцей «ІНТЕЛЕКТ»), ознайомилися із досвідом упровадження компетентнісного та діяльнісного підходів у роботу гуртків «Художня вишивка» (Тетяна Краснощеченко, НВО І-ІІІ ступенів «Мрія» м. Кропивницького) та «Сувенір» (Світлана Соловйова, Добровеличківський ЦДЮТ).

Додатковий кейс матеріалів для учасників тренінгу доступний на спеціальному інтернет-ресурсі https://sites.google.com/koippo.in.ua/04-04-2023/