вівторок, 3 жовтня 2023 р.

Підвищення кваліфікації бібліотекарів

 У період з 09 по 13 жовтня 2023 року  в онлайн- форматі відбудеться навчання за програмою підвищення кваліфікації «Розвиток загальних компетентностей педагогічних працівників, які працюють на посаді бібліотекаря ЗЗСО» (керівник навчання за програмою підвищення кваліфікації – Антоніна Кендюхова, керівник групи – Надія Дяченко).


У ході навчання заплановано лекційно-практичні заняття, вхідне та вихідне комплексне діагностування (у форматі онлайн-тесту) та передбачено можливості презентувати власний досвід під час круглого столу «Реалізація ідеї Василя Сухомлинського при моделюванні сучасного бібліотечного простору», конференції з обміну досвідом, захисту випускних робіт (індивідуальних чи колективних проєктів).

Педагогічна практика пройде в онлайн форматі на базі бібліотеки «Ліцею №3 «Гармонія» Помічнянської міської ради. Проведе заняття провідний бібліотекар Тетяна Ружанська. 

Початок занять щодня о 8:30 на платформі для проведення відеоконференцій Google Meet  https://meet.google.com/eeo-kdbn-pqw

Для ефективної роботи здобувачам освіти, які навчаються за програмою підвищення кваліфікації, необхідно мати власний обліковий запис Google та приєднатися до віртуального класу https://classroom.google.com/c/NjI1NjE1NTEwMjk1, де будуть розміщуватися навчально-методичні матеріали, розклад занять, питання до обговорення на конференції з обміну досвідом, орієнтовна тематика випускних робіт, відповідні анкети-опитувальники та інша корисна інформація.

ВАЖЛИВО!

У випадку  сигналу «Повітряна тривога!»  до початку навчальних занять або під час їх проведення, учасники освітнього процесу мають перервати навчання та перейти у найближчі укриття для захисту життя та здоров’я. Після оголошення відбою повітряної тривоги здобувачі освіти повертаються до навчання згідно розкладу занять.

Орієнтовна тематика випускних робіт

1. Роль та місце бібліотеки у розбудові Нової української школи.

2. Шляхи розширення інформаційно-освітнього простору бібліотеки закладу загальної середньої освіти: практичний аспект. 

3. Використання сучасних технологій у розширенні та популяризації інформаційно-ресурсної бази бібліотеки.

4. Сучасні підходи до наочної популяризації бібліотечного ресурсу. Презентація віртуальних виставок, постерів тощо.

5. Шляхи створення позитивного читацького середовища закладу освіти.

6. Використання інновацій у популяризація творчості письменників та мотивації читацької активності.

7. Виховання активного компетентного читача: досвід реалізації ідей Василя Сухомлинського.

8. Національно-патріотична складова бібліотечного процесу. 

9. Практика створення власних Web-ресурсів. Презентація сайтів, блогів  бібліотеки чи бібліотекаря.

10. Створення онлайн-ресурсів для забезпечення користувачів програмовими творами.

11. Інтерактивні форми зацікавлення читачів книжками та мотивації читання.

12. Бібліотечні новації – платформа для просування книг, мотивації читання та розвитку інтелектуальної особистості читача.

13. Роль бібліотеки у створенні безпечного освітнього середовища.

14. Аспекти партнерства з педагогами щодо формування основ інформаційної культури, культури читання та медіаграмотності.

15. Всеукраїнські місячники шкільних бібліотек – ефективна платформа розширення читацької аудиторії та підвищення іміджу бібліотеки і бібліотекаря.

Немає коментарів:

Дописати коментар