середа, 6 березня 2024 р.

Акція "Національний тиждень читання. Тиждень поезії". Гасло "Ріки незмінно течуть додому"

   Команда Українського інституту книги анонсує проведення всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції "Національний тиждень читання. Тиждень поезії", який буде проходити з  16 по 24 березня 2024 рокущо охоплює дату святкування Всесвітнього дня поезії (21 березня).
 
Тема тижня поезії 2024 – ДІМ. Гаслом став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової – "Ріки незмінно течуть додому". У візуальній частині використано фрагмент однієї з картин циклу "Сни про дім" воїна, поета й художника Валерія Пузіка. 

Поняття "дім" для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Дім для нас тепер про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім – це світло, котре гріє, навіть, коли вас розділяють тисячі кілометрів. Дім – це чуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім – це Україна.
Національний тиждень читання поезії 2024: "Ріки незмінно течуть додому" – із глибокою шаною і любов’ю до тих, хто береже й відвойовує наші доми й до тих, хто за дім віддав найцінніше. Із гарячим серцем і полум’яною надією до тих, хто повернення додому чекає.

У рамках акції можна запланувати різні події, зокрема: читання та обговорення поетичних творів, вікторини, засідання поетичних клубів, зустрічі з місцевими поетами тощо.

Варто долучитися до Акції й у соціальних мережах, використовуючи хештег #тижденьпоезії2024, розмістивши дописи (текстові повідомлення, фото, відео) відповідної тематики, наприклад, опублікувати улюблені вірші чи добірки віршів про дім, інформацію про проведенні заходи, поділитися своїми читацькими вподобаннями.

Детальніша інформація про перебіг тижня читання поезії на сайті Українського інституту книги: https://ubi.org.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар