понеділок, 18 вересня 2023 р.

Підсумки навчання керівників гуртків науково-технічного та дослідницько-експериментального напрямів

📣У період з 4 по 15 вересня 2023 року на базі КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» в онлайн-форматі відбулось навчання за програмою підвищення кваліфікації педагогічних працівників за напрямом: «Розвиток професійних компетентностей керівників гуртків науково-технічного та дослідницько-експериментального напрямів закладів освіти. Піднапрям: STEM-орієнтований підхід в умовах гурткової роботи».


👩‍💻Керівник навчання: Єфіменко Світлана Миколаївна – старший викладач кафедри інформаційно-комунікаційних технологій та безпечного освітнього середовища, кандидат педагогічних наук.

🧑‍💻Керівник групи: Пляка Сергій Миколайович – завідувач науково-методичною лабораторією виховної роботи, фізичної культури та безпечного освітнього середовища.

🔶В період навчання освітяни області аналізували стан та перспективи розвитку позашкільної освіти в Україні; опановували сучасні підходи до підготовки та проведення заняття гуртка; розширювали свої знання з сучасних підходів до організації патріотичного виховання в закладах освіти; опановували поняття «тимбілдингу» як інноваційного методу ефективного розвитку колективу, «скаффолдингу» як стратегії підтримки дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзії, та «медіаосвіти» як чинника підвищення якості освіти; дізнавались про можливості застосування штучного інтелекту в освітньому процесі; досліджували можливості LEGO-конструювання як засобу пізнавального розвитку дітей; працювали над розробкою цифрових освітніх ресурсів за допомогою онлайнових інструментів; ознайомлювались з особливостями вивчення безпілотних технологій; опановували методику організації й проведення віртуальної екскурсії як засобу STREAM-освіти; підвищували рівень власної мовно-комунікативної компетентності як складової професійної компетентності; «поринали» в глибини педагогічної спадщини В.О. Сухомлинського; досліджували психологічний аспект виховного процесу гурткової діяльності та технології розвитку емоційного інтелекту й креативності вихованців; вивчали алгоритм та особливості надання домедичної допомоги в умовах воєнного стану; дізнавались про методологічні та нормативно-правові засади освітньої діяльності педагога тощо.

Під час конференції з обміну досвідом та захисту випускних робіт керівники гуртків презентували свої творчі професійні напрацювання, ділились ідеями та лайфхаками щодо інноваційних форм гурткової роботи.

🟡Бажаємо колегам завжди залишатись такими ж позитивними, старанними, відповідальними, вмотивованими, сповненими ідей! Творчого вам натхнення й успіхів в професійній діяльності!

Немає коментарів:

Дописати коментар