пʼятниця, 2 лютого 2024 р.

 ДЕНЬ У МУЗЕЙНОМУ ІСТОРИКО-МИСТЕЦЬКОМУ ПРОСТОРІ

01 лютого 2024 року на базі Музею історії українського хореографічного мистецтва відбулись лекційно-практичні заняття для керівників хореографічних гуртків, колективів та вчителів хореографії.
Робочий день у стінах Музею історії українського хореографічного мистецтва був присвячений патріотичній тематиці.


Всі спікери акцентували увагу на важливості вивчення історії, традиції української культури та мистецтва, зокрема хореографічного, що є основою української ідентичності
Радо зустрів усіх присутніх директор Кіровоградського обласного краєзнавчого музею Борис ШЕВЧЕНКО, який презентував науково-популярне видання «У центрі України. Історія формування території Кіровоградської області», присвячене 85-й річниці утворення області. Він підкреслив, що нарис є важливим внеском у дослідження історії Кіровоградської області. Він є не лише цінним джерелом інформації про створення області, але й може стати поштовхом для подальших досліджень.


З вітальним словом до присутніх звернулася завідуюча Музею історії українського хореографічного мистецтва Оксана ЧОНТАЙ, яка зазначила, що Музей є важливим центром збереження та популяризації української хореографічної культури, а також сприяє творчому розвитку дітей та молоді.


З неймовірним проєктом «Вечорниці у музеї» ознайомила завідуюча сектору історико-краєзнавчих досліджень обласного краєзнавчого музею, кандидат історичних наук Світлана ПРОСКУРОВА, суть якого збереження та відродження української культурної спадщини чим і заохотила присутніх до творчого переосмислення українських традицій.


Ірина НЕБЕЛЕНЧУК, старший викладач кафедри теорії та методики середньої освіти, кандидат педагогічних наук, розкрила важливість мовнокомунікативної компетенції у формуванні професійного розвитку педагога, презентувала патріотичну поезію, рядки якої викликали у присутніх почуття гордості за Україну та її народ.


Під час конференції з обміну досвідом педагоги ділилися досвідом роботи реалізації творчих ініціатив та волонтерських проєктів, зокрема:
- проєкти «Танцюємо на дрон», «Гопак Camp», «Різдво разом з Україною», «Вишиване кружало» народного хореографічного колективу «Світанок» (керівник – Максим ПЕЧЕНЕНКО);
- благодійний концерт «Ми з України!» зразкового хореографічного ансамблю «Вікторія» (керівник – Вікторія КОХНО);
- тематичні концерти патріотичної тематики з використанням різних підходів хореографії народного художнього колективу України театру танців «В гостях у казки» (керівник – Аліна РУСУЛ);
- дитячі концерти та постановки, героями яких і є самі діти, які залюбки втілюють українську казку в життя (керівник – Ольга БОЙЧЕНКО).







Учасники зустрічі надали схвальні відгуки в організації роботи цього дня та цікаву, змістовну, насичену програму. Вони відзначили, що такі заходи є важливим інструментом для їхнього професійного розвитку. Саме такі форми роботи є важливим кроком у розвитку хореографічної освіти в області. Крім того сприяють підвищенню професійної майстерності керівників хореографічних гуртків та вчителів хореографії, а також обміну досвідом між ними.



Немає коментарів:

Дописати коментар