середа, 15 лютого 2023 р.

Підсумки навчання учителів предмета «Захист України»

15 лютого 2023 року відбувся тренінг учителів предмета «Захист України» з проблеми «Формування професійної компетентності учителя предмета «Захист України» в умовах модернізації змісту освіти» (керівник: Сергій ПЛЯКА). Актуальність запропонованої теми у реаліях сьогодення зумовлена важливістю військово-патріотичного виховання як невід’ємної складової національно-патріотичного виховання учнівської молоді.


У ході роботи тренінгу його учасники аналізували історичні етапи становлення Збройних Сил України, які нерозривно пов’язані з історією державності України (Юрій МИТРОФАНЕНКО). 

Під час роботи педагоги ознайомилися із особливостями підготовки учнів до надання домедичної допомоги у надзвичайних ситуаціях і в умовах бойових дій та опрацювали алгоритми дій у критичних ситуаціях (Сергій КОНДРАТЬЄВ).


Розвитку інформаційно-комунікаційної компетентності та інфомедійної грамотності учителів предмета «Захист України» було приділено увагу на навчальних заняттях «Використання цифрових інструментів та онлайн-сервісів при викладанні предмета «Захист України» (Олексій ШКРЬОБКА) і «Маніпуляції та пропаганда як загрози воєнного часу» (Сергій ПЛЯКА). 


Здобувачі освіти зосередилися на формуванні навичок роботи педагогів із сервісом для створення ментальних карт Coggle, віртуальною дошкою Padlet, виконанні інтерактивних вправах, що мають на меті виявлення та протидію контенту маніпулятивного змісту. 

Додатковий кейс матеріалів для учасників тренінгу доступний на спеціальному інтернет-ресурсі https://sites.google.com/koippo.in.ua/trening15022023/

Немає коментарів:

Дописати коментар